Bewust Zijn

Therapie en Coaching

 

In Brielle bij Praktijk Bewust Zijn wordt therapie en coaching gegeven door Roos Plagge. 

Dit gebeurt op een zeer verhelderende doeltreffende manier.

Je zult meer over jezelf,  je eigen denkprocessen, je energiehuishouding en je emoties te weten komen. Er wordt een methode gebruikt om via een model jouw persoonlijke denkstructuren in kaart te brengen met daarnaast verschillende technieken om het contact met jezelf te helen en te herstellen. Een krachtige combinatie die je in korte tijd kan helpen.

 

Voor wie
De coaching is geschikt voor mensen die steeds vastlopen, die toe zijn aan een groeiproces of die zichzelf beter willen leren kennen. De coaching kan ingezet worden voor problemen op verschillende vlakken met uiteenlopende problemen zowel privé als zakelijk.

Voorbeelden:
Vastzittende of terugkerende emoties zoals angst, boosheid, verdriet, zorgen of onrust. Paniekaanvallen, hyperventilatie. Steeds weer vastlopen in dezelde situaties. PTSS. Hooggevoeligheid. Hoogbegaafdheid.
Weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld. Moeite met keuzes maken. Traumatische ervaringen verwerken. Sexueel misbruik. Familieproblemen in gezinssituaties. Echtscheidingen, samengestelde gezinnen. Onverklaarbare lichamelijke klachten. Burn-out of overspannen. Nachtmerries. Oververmoeid en uitgeput. Depressie. Bepaalde doelen willen bereiken. Schuldgevoelens. Grenzen stellen. Hechttingsstoornis. Relatieverslaving, Co-dependancy, Perfectionisme. Pesten. Trauma verwerken, enz.

Hoe werkt het
In het voortraject worden al jouw probleemvelden in kaart gebracht. In het hoofdtraject wordt het duidelijk wat je onbewuste belemmerende overtuigingen zijn. Op deze laten we samen licht schijnen.
Je komt je er achter wat je krachtbronnen, behoeftes, talenten en blinde vlekken zijn. Je eigen probleemoplossend vermogen wordt zo aangesproken. Je leert om te gaan met belemmerende emoties en blokkades waardoor deze hanteerbaar worden of verdwijnen.
Door middel diepgaande transformerende geleidemeditaties kunnen oude patronen en blokkades opgeruimd worden. Dit werkt zeer helend en geeft rust. Door dit Bewust Zijn’s proces krijg je ruimte, word je leven lichter en ga je als vanzelf veranderingen doorvoeren in jouw leven. In het natraject hebben we gesprekken over de implementatie hiervan in jouw leven.

Tijdens de sessies is het niet alleen praten over je probleem, maar gaan we therapeutisch aan de slag om op te ruimen en zaken een plaats te geven en/of te herkaderen met behulp van verschillende technieken.

De gesprekken duren ruim een uur. Je krijgt binnen een paar dagen de uitwerking van het gesprek toegestuurd of gemaild. In de uitwerking staat een kort verslag van wat we hebben besproken en ook eventueel oefeningen of overdenkingen. Heb je een laag budget dan kun je ook kiezen voor halve consulten.

De eerste drie gesprekken proberen we een keer per week te plannen. Je komt namelijk in een proces terecht en het is fijn om daarin voortgang te houden. Na deze drie weken overleggen we de frequentie van de coachingsgesprekken. Dat kan variëren van een keer per twee weken, tot een keer per maand.

Wat doet het
Bij het doorlopen van het traject kom je in contact met je eigen essentie waardoor je voelt en inziet wat het beste is voor jou. Je komt weer terug in je kracht en krijgt contact met je eigen wijsheid Je zult merken dat je door bewust te worden ook de stappen zult ondernemen die goed voor JOU zijn.

Gesprekspartner
In onze gesprekken gebruik ik verschillende technieken. Zoals de heldere en doeltreffende technieken van ´method coaching´, een combinatie van verschillende oefeningen o.a. uit de Energetische Meditatie, Awakening your light BodyBrandon Bays en uit familieopstellingen.
Daarnaast gebruik ik mijn intuïtie, ervaring en inlevingsgevoel. Daardoor kan er licht worden geschenen op je blinde vlekken. Door bewust te worden van je blinde vlekken kun je niet anders meer dan groeien in je Bewust Zijn.

Wat kost het
Een sessie duurt ongeveer 60 minuten en kost 100 euro. Voor kinderen, pubers en mensen met een laag budget is er de mogelijkheid voor een half consult, dat duurt ongeveer 30 minuten en kost 50 euro.

Je krijgt altijd een verslag thuisgestuurd van het gesprek, uiteindelijk vormt dit zich als een gebruiksaanwijzing voor jezelf wat je als leidraad kunt gaan gebruiken in je leven. Alle antwoorden, inzichten en stappen die je voelt die je moet gaan zetten schrijf ik hierin direct voor je op.

Voor meer informatie over vergoedingen door de zorgverzekeringen, klik hier.

Na 5 tot 10 behandelingen is het probleem meestal opgelost en ben je klaar. Sommige mensen kiezen ervoor om daarna 1 x per 4-6 weken langs te blijven komen.

Klik hier voor een vrijblijvende eerste afspraak. Dan kun je vertellen waar je hulp bij nodig hebt en kunnen we eventueel samen een plan opstellen.